Veiligheidstips Voor Elektriciens

Veiligheidstips Voor Elektriciens

Elektriciens

Je hebt een bepaald soort kennis nodig om elektricien te worden. Je leert welke hulpmiddelen je moet gebruiken voor welke taken, hoe je huishoudelijke en commerciële bedrading moet gebruiken en wat voor soort kleding je moet dragen tijdens het werk. Omdat werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn, hebben beroepsopleidingen hoge prioriteit gegeven aan het leren van goede veiligheidsprocedures voor studenten tijdens hun loopbaanopleiding. De Occupational Safety and Health Administration heeft een aantal belangrijke veiligheidstips waarmee u te allen tijde rekening wilt houden bij het installeren, repareren of onderhouden van elektrische apparaten, draden of circuits.

Ga niet verder dan uw training en / of kwalificaties

Als je niet de training hebt die nodig is om een ​​bepaalde taak uit te voeren, ga er dan niet mee door.

Draag geschikte veiligheidsuitrusting

De handschoenen die de elektriciens dragen, kunnen het risico op een elektrische schok verminderen, maar zijn mogelijk niet warm genoeg om bevriezing op afstand te houden. Dikke lagen kleding kunnen ze beschermen tegen onderkoeling, maar bieden mogelijk geen bescherming tegen een draad of een elektrische schok. Daarom is het kiezen van geschikte kleding die is ontworpen om u warm te houden en u ook te beschermen tegen uw normale werkrisico’s absoluut noodzakelijk.

Veiligheidsspullen

Ga er nooit vanuit dat draden veilig zijn

Ga er altijd van uit dat draden onder spanning staan, zelfs als de draden geïsoleerd lijken of naar beneden liggen.

Vermijd water

Gebruik nooit elektrische apparatuur van welke aard dan ook en probeer nooit enig type elektrisch apparaat te repareren dat u in water bevindt. Inspecteer de elektronische apparatuur van een klant als deze nat is voordat u probeert hem op te starten.

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

Gebruik altijd geschikte persoonlijke beschermingsmiddelen, waaronder een veiligheidsbril, veiligheidsschoenen, geïsoleerde handschoenen en vlamwerende kleding.

Uitrusting

Gebruik isolerende beschermende uitrusting

Deze apparatuur is niet hetzelfde als persoonlijke beschermingsmiddelen. Het omvat isolerende onder spanning staande gereedschappen, rubberen dekens, rubberen kappen en lijnslangen.

Gebruik valbeschermingsmiddelen

Gebruik valbeschermingsapparatuur wanneer u vier of meer voet boven de grond werkt. Deze apparatuur moet vóór elke klus worden geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat deze volledig vrij is van defecten of schade.

Controleer de locatie van elke klant op verborgen veiligheidsrisico’s

Controleer voordat u begint te werken in het huis of kantoor van een klant op ernstige elektrische gevaren. Deze omvatten warme stopcontacten en schakelaars, overbelaste stopcontacten en verlengsnoeren die over een tapijt of deuropening lopen. U wilt er ook voor zorgen dat aardlekschakelaars zijn geïnstalleerd in keukens, badkamers, kelders en buitenruimtes en dat het gebouw boogfoutonderbrekers heeft om stopcontacten te beschermen.

veiligheid

Wees altijd voorzichtig

Wees altijd voorzichtig wanneer u met elektriciteit werkt.

Zorg ervoor dat u bekend bent met de juiste elektrische veiligheidsprocedures en volg deze altijd. Het gebruik van de juiste veiligheidsuitrusting, het volgen van veiligheidsregels en het werken op een constante, voorzichtige manier zullen u, uw collega’s en uw klanten beschermen tegen ernstige ongevallen.

Leave a Reply