8 Veiligheidsmaatregelen Elke Student Van Een Elektricien Moet Weten

8 Veiligheidsmaatregelen Elke Student Van Een Elektricien Moet Weten

Elektricien student

Als je een elektricienopleiding volgt of op het punt staat een stage te beginnen, zijn dit 8 essentiële veiligheidsmaatregelen die je moet kennen en respecteren.

1. Raak niemand aan die geëlektrocuteerd is!

Het is normaal om een ​​vriend te willen bereiken die geschokt of verbrand is door elektriciteit. Maar onthoud: het lichaam is een geleider. Als je iemand aanraakt die wordt geëlektrocuteerd, stroomt de stroom in je lichaam en zitten jullie allebei in de problemen.

Het eerste wat u moet doen, is de hoofdstroombron uitschakelen en vervolgens 911 bellen voor noodhulp. Als u reanimatie kent, kunt u beginnen met werken aan het individu terwijl u wacht op de ambulance.

Kan de stroombron niet worden uitgeschakeld? Duw de persoon weg van het contact met een niet-geleidend materiaal, zoals hout of plastic.

2. Ken uw elektrische code

Als je een elektricienopleiding volgt in Canada, zul je zeker tijd besteden aan het leren over de Canadian Electrical Code (CEC). Het doel is om elektrische werknemers te beschermen en elektrische installaties en apparatuur veiliger te maken.

Leerling

3. Gebruik altijd GFCI’s in vochtige of natte werkgebieden

Het risico op elektrische schokken is groter als u in de buurt van water werkt. Vergeet niet om aardlekschakelaars (GFCI’s) te installeren voordat u begint te werken in een vochtige of natte omgeving.

Zorg ervoor dat alle gereedschappen en snoeren geaard zijn en / of zijn aangesloten op een GFCI-beschermd stopcontact bij gebruik in natte omstandigheden. GFCI’s onderbreken het circuit voordat het uw lichaam kan binnendringen en ernstig letsel kan toebrengen.

4. Inspecteer en onderhoud uw elektrisch gereedschap

U moet uw gereedschap vóór gebruik altijd inspecteren en onmiddellijk stoppen met het gebruik van het gereedschap zodra het gerepareerd moet worden. Controleer uw elektrisch gereedschap op gerafelde snoeren, blootliggende draden en ontbrekende of losse tanden.

Pas op voor de isolatie van uw verlengsnoeren, omdat deze bijzonder kwetsbaar is voor schade.

Let op barsten in de handgrepen of de behuizing van uw gereedschap, beschadigde schakelaars en defecte trigger-vergrendelingen. Maak niet de fout om een ​​beschadigd gereedschap ‘nog maar één keer’ te gebruiken voordat u het tagt voor reparatie.

5. Volg de juiste lockout / tagout-procedures

Het allereerste wat u moet doen bij het starten van een inspectie- of reparatiewerkzaamheden is het uitschakelen van de stroom op de schakelkast en het vergrendelen van de schakelaar in de uit-stand. Hetzelfde geldt voor alle apparatuur of machines die u mogelijk onderhoudt.

Lock-out en tag-training is een belangrijk onderdeel van elk elektricienprogramma. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de apparatuur spanningsloos is voordat de reparatie begint, waardoor de kans op schokken en elektrocutie wordt geminimaliseerd.

Veiligheidsspullen

6. Draag de juiste veiligheidskleding

Of u nu net begint met een pre-stage elektricienopleiding, een leerling bent of al jaren ervaring heeft – u moet altijd de juiste veiligheidskleding dragen tijdens het werken met elektriciteit.

7. Kies de juiste ladder

Ladders zijn meestal gemaakt van drie materialen: aluminium, hout en glasvezel. De laatste twee opties zijn het beste voor elektriciens omdat ze geen elektriciteit geleiden.

8. Vermijd stroomleidingen

Hoogspanningsleidingen zijn vaak aanwezig rond bouwplaatsen en vormen een ernstige bedreiging voor elektriciens en andere handelaars. Alleen al in Ontario heeft het elektriciteitsnet in de afgelopen 10 jaar 24 mensen gedood. 70% van deze ongevallen vond plaats op bouwplaatsen. In veel gevallen ging het om een ​​metalen ladder.

Leave a Reply