18 Veiligheidsregels Voor Het Werken Met Elektrische Apparatuur

18 Veiligheidsregels Voor Het Werken Met Elektrische Apparatuur

Elektrische apparatuur

Regel nr. 1

Vermijd contact met onder stroom staande elektrische circuits. Maak deze regel niet belachelijk als je dit al weet (en je weet waarschijnlijk al of je deze regels leest) en onthoud dat als er iets ergs gebeurt, je waarschijnlijk geen tweede kans krijgt. Dat is niet grappig.

Regel nr. 2

Behandel alle elektrische apparaten alsof ze onder spanning staan ​​of onder spanning staan. Je weet maar nooit.

Regel nr. 3

Koppel de stroombron los voordat u onderhoud of reparatie uitvoert aan elektrische apparatuur.

De enige manier om zeker te zijn.

elektrisch repareren

Regel nr. 4

Gebruik alleen gereedschap en apparatuur met niet-geleidende handgrepen wanneer u aan elektrische apparaten werkt.

Makkelijk te controleren.

Regel nr. 5

Gebruik nooit metalen potloden of linialen, of draag ringen of metalen horlogebanden bij het werken met elektrische apparatuur. Deze regel is heel gemakkelijk te vergeten, vooral als je een elektrisch onderdeel laat zien dat met een metalen potlood wijst.

Wees altijd bewust.

Regel nr. 6

Wanneer het nodig is om apparatuur te gebruiken die is aangesloten, moet u ervoor zorgen dat uw handen droog zijn en, indien mogelijk, niet-geleidende handschoenen, beschermende kleding en schoenen met geïsoleerde zolen dragen.

Regel nr. 7

Als het veilig is om dit te doen, werkt u met slechts één hand en houdt u de andere hand aan uw zijde of in uw zak, weg van al het geleidende materiaal. Deze voorzorgsmaatregel vermindert de kans op ongelukken die leiden tot stroom die door de borstholte gaat.

Regel nr. 8

Minimaliseer het gebruik van elektrische apparatuur in koelcellen of andere gebieden waar condensatie waarschijnlijk is. Als apparatuur in dergelijke gebieden moet worden gebruikt, monteer de apparatuur dan op een muur of een verticaal paneel.

Regel nr. 9

Als er water of een chemische stof op de apparatuur is gemorst, schakelt u de stroom uit met de hoofdschakelaar of stroomonderbreker en koppelt u de apparatuur los.

 

Regel nr. 10

Als een persoon in contact komt met een stroomvoerende geleider, raak dan de apparatuur, het snoer of een persoon niet aan. Koppel de stroombron los van de stroomonderbreker of trek de stekker uit het stopcontact met een leren riem.

Regel nr. 11

Apparatuur die een “tinteling” produceert, moet worden losgekoppeld en onmiddellijk voor reparatie worden gemeld.

Regel nr. 12

Vertrouw niet op aarding om een ​​defect circuit te maskeren en probeer geen fout te verhelpen door een andere zekering of onderbreker te plaatsen, met name een grotere capaciteit.

Regel nr. 13

Laat condensatoren leeglopen voordat u in de buurt ervan werkt en houd tijdens de werkzaamheden kortsluiting op de klemmen om elektrische schokken te voorkomen.

Regel nr. 14

Raak nooit de apparatuur of elektrische bedieningsapparatuur van iemand anders aan, tenzij u hierom wordt gevraagd.

Wees niet te slim. Test je geluk niet.

Aanraken

Regel nr. 15

Sluit alle elektrische contacten en geleiders af zodat niemand er per ongeluk mee in contact kan komen.

Indien van toepassing, doe het altijd, zo niet erg voorzichtig.

Regel nr. 16

Raak elektrische apparatuur nooit aan wanneer handen, voeten of lichaam nat zijn of transpireren, of wanneer u op een natte vloer staat.

Remeber: Handschoenen en schoenen

Regel nr. 17

Wanneer het noodzakelijk is om elektrische apparatuur aan te raken (bijvoorbeeld bij het controleren op oververhitte motoren), gebruik dan de achterkant van de hand. Dus als accidentele shock spiercontractie zou veroorzaken, zou u de geleider niet “bevriezen”.

Regel nr. 18

Bewaar geen licht ontvlambare vloeistoffen in de buurt van elektrische apparatuur.

Leave a Reply